Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potkali jsme se u Kolína potřetí

 V sobotu 15. června proběhl u nás v Kolíně již 3. mezinárodní festival běhu. Akce opět spojila sportovní, kulturní a společenské kruhy a vytvořila příležitost pro pohybovou aktivitu malých i velkých příznivců atletiky. Osvědčilo se také spojení s mezinárodním hudebním festivalem Kmochův Kolín, který hostilo město Kolín již v 50. ročníku. Hlavní hvězdou 3. MFB byl obhájce loňského prvenství Vít Pavlišta, úřadující mistr ČR v 1/2maratonu.

 Amfiteátr na Kmochově ostrově vytvořil příjemné zázemí. „Využili jsme znalosti prostředí a přinesli několik inovací, které myslím byly přínosné, jak pro diváky, tak pro závodníky. Například cílovou pásku jsme umístili přímo do brány amfiteátru,“, říká Leoš Bešťák, předseda pořádajícího občanského sdružení Kolínská 14. Přitom ještě několik dní nazpátek závodní tratě ohrožovala velká voda z ničivé povodně, mnoho míst bylo pod vodou, ale 3. MFB se podařilo uskutečnit. Úvod festivalu obstarala choreografická vystoupení Domova dětí a mládeže Kolín pod vedením Petry Pokorné.  Následně byl festival oficiálně zahájen starostou města Kolína Vítem Rakušanem, starostou obce Veltruby Ing. Ivanem Kašparem a Leošem Bešťákem, předsedou organizačního výboru. „Jsem rád, že můžeme po roce u nás v Kolíně opět hostit svátek běhu, stejně tak jako hudební festival Kmochův Kolín“, řekl mimo jiné ve svém proslovu starosta města Kolína Vít Rakušan, který se opět postavil na start tratě 15 km.

Po slavnostních fanfárách trubačů se účastníci závodů a rodinného běhu přesunuli na místo startu k chrámu sv. Bartoloměje. Na startovní čáře stálo 159 vytrvalců. Startovní výstřel provedl místostarosta Kolína Ing. Jan Pospíšil a vyslal vytrvalce přes centrum města a festivalové Karlovo náměstí na závodní trasy až do Veltrub. Děti, které proběhly trasu Dlouhé míle - rodinného běhu, dostaly v cíli zaslouženou odměnu. Následně jim byly v prostoru amfiteátru přístupné atrakce.

Závodní vrchol s kvalitou

Sportovním vrcholem byly běžecké závody na 15 a 7 km pro ženy a muže. Absolutní vítězem na 15 km trati se stal Vít Pavlišta (AC Slovan Liberec), úřadující mistr ČR v 1/2maratonu, který v čase 49:57 obhájil své loňské prvenství. Vítězkou v kategorii žen se stala Tereza Zuzánková (AC TEPO Kladno), která ve výborném čase 58:51 vylepšila svůj vlastní traťový rekord v kategorii žen. Trať byla přehledně vyznačena, což ocenil také absolutní vítěz Vít Pavlišta. Navigační systém tratě profesionálně provedla společnost EUROVIA.

Všechna startovní čísla byla slosována v tombole o ceny, které věnovala společnost INTERSPORT a další partneři o.s. Kolínská 14. Absolutní vítěz MFB 2013 Vít Pavlišta zvedl na podiu originální putovní cenu, dílo českých sklářů, na které bude již podruhé vyryto jeho jméno.

Událost uzavřel Leoš Bešťák poděkováním závodníkům, partnerům, dobrovolníkům a všem organizátorům. Následně slavnostní fanfára trubačů letošní MFB 2013 odtroubila.

Festival běhu se opět konal současně s 50. mezinárodním hudebním festivalem Kmochův Kolín.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

thanks - ronrogers

Thanks a lot for this sharing.Its a good post and I love this a lot.Happy to get this details.If you need essay writing services details for essay works.Or do you have to write an effective essay for school competition? Please takes helps from authorized services that are available on web. Visit best essay writing service if you want more writing tips and guidelines.Refer https://www.essayguardian.com/ for more details for your essay works.

 



Hlavní partneři

Město Kolín

VOLNO

POVODÍ LABE

obec Nová Ves I

obec Pňov - Předhradí

obec Oseček

město Poděbrady

obec Libice nad Cidlinou

obec Velký Osek

obec Veltruby

Středočeský kraj

SALOMON

SUUNTO

DEK

AVE

FIALA

Koli

KOTYS

VZP ČR

lifefood

Mediální partneři

kolinsky denik

7SPORT

Kiss Radio Delta

Archiv

Kalendář
<< únor >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      


Statistiky

Online: 12
Celkem: 1688980
Měsíc: 12647
Den: 435